Hoppa till innehåll

Mullegodis

  Strövar-, Rövar-, Luffar- och Mullegodis är alla namn på samma sak. Oavsett vad vi kallar denna söta energibomb så är den enkel att göra och god att äta. Tänk dig krossade havrekakor eller det där smuliga på smulpajen, smarrigt. Mullegodis passar lika bra som fika, mellanmål eller efterrätt. En riktig favorit på stormköket, i alla fall om barnen får säga sitt. Med andra ord, perfekt för dig som vandrar med barn.

  Mullegodis

  Vi gjorde framförallt Mullegodis när vi började använda stormkök. Det var ett enkelt sätt att komma igång och lära känna utrustningen. Det behövs få ingredienser, är enkelt att göra och framförallt går det snabbt.

  Recept

  50 g smör
  0,5 dl socker
  2 dl havregryn

  Gör så här: Smält smöret och blanda sedan ner socker och havregryn. Blandningen ska få lite färg och bli krispigt, men rör så att det inte bränner fast.

  Till fem personer brukar vi göra dubbel sats, då får vi en rejäl portion var.

  Lyxvarianter av Mullegodis

  Våra barn tycker att Mullegodis är gott och lyxigt som det är men det går att göra lite varianter. Blanda i nötter, (torkad) frukt eller bär. Vi har testat kaneläpple, det vill säga tärnat äpple blandat med kanel (kan förberedas hemma). Äpplena steker vi försiktigt så att de blir ljumna och lite mjuka eller äter som de är tillsammans med Mullegodiset.

  Ta annars en tur till blåbärsskogen. Strö Mullegodis över nyplockade bär. Kanske har du tagit med vaniljsås att hälla över, eller lite glass i en mattermos. Vi har inte testat det, men tanken får det att vattnas i munnen, mums!

  Mullegodis