Hoppa till innehåll

Korv med bröd

  Korv och bröd är verkligen en riktig klassiker, särskilt när man vandrar med barn. Det är så självklart på något sätt så går det överhuvudtaget att skriva något om det. Jo, men det tycker vi nog ändå. Just korv med bröd är nämligen ett så fantastiskt bra exempel på hur enkelt det är att göra olika typer av matlagning i naturen. Vi börjar därför med att fråga, önskar ni kokt, stekt eller grillad?

  Korv med bröd

  Hur önskas din korv med bröd?

  Kokt: Det går bra att koka korv på stormkök men vi föredrar en ännu enklare variant. Ta med en mattermos fylld med kokande vatten. När det blir dags för matpaus, lägg korvarna i termosen några minuter. Glöm inte att ta med en tång eller liknande för att fiska upp korvarna när de är klara.

  Grillad: Grilla korv kring en lägereld är mysigt, men kräver lite mer både förberedelser och kunskap. Var får man tända sin brasa? Vad kan man elda med? Läs mer om regler kring eldning i naturen på Naturvårdverktes sida.

  Stekt: Att steka korv på stormkök är enkelt. Det är därför en bra rätt att börja med. Ta med smör eller olja att steka i. Ja mycket mer än så är det inte.

  Kokt korv i termos är väldigt smidigt på semester, utan tillgång till kök (till exempel om man bor på hotell). Kokhett vatten brukar gå att få tag på vid boendet. Korv, bröd och tillbehör köps sedan på väg till dagens utflyktsmål.

  Tillbehör

  Det är tillbehören som gör det. Ketchup och senap brukar vara klassiska tillbehör, men kanske gillar ni även rostad lök eller bostongurka. Ta med det också! Även Göteborgs klassikerna hel- och halvspecial går enkelt att ordna ute i naturen. Blanda först till potatismos med pulver och kokhett vatten. Ta sedan ett bröd, lägg i en (halv) eller två (hel) korvar och toppa slutligen med moset längst upp.