Hoppa till innehåll

Natur-utmaningen

  Natur-utmaningen går ut på att göra aktiviteter och uppdrag utomhus. Behöver du få lite extra inspiration och motivation för att hitta nya sätt att komma ut? Kanske har du själv redan många idéer men vet någon annan som skulle må bra av en utmaning? Utmana familj eller vänner med natur-utmaningen!

  Natur-utmaningen

  Så fungerar det

  Bestäm tillsammans start- och slutdatum, lämplig tävlingsperiod är 2-4 veckor. Ni får sedan poäng för varje utomhusaktivitet (minst 30 minuter) som ni gör under perioden. Notera era aktiviteter på pappret och räkna ihop när tävlingen är avslutad. I materialet finns även ett antal uppdrag som ni kan göra för att samla fler poäng. Standarduppdragen är lite enklare. Det kan vara att äta frukost i naturen, besöka en speciell typ av plats eller samla skräp. Stjärnuppdragen ger flest poäng men kan också vara lite svårare att genomföra. Notera också att det i några fall går att samla ihop dubbla poäng genom att göra något extra.

  När tävlingen avslutats räknar ni ihop era poäng.

  Kort om natur-utmaningen

  • Tävla individuellt och/eller i lag*
  • Alla kan vara med, stor som liten
  • Gör något tillsammans, på distans
  • Bestäm själva när tävlingen börjar och slutar
  • Ni får motivation och inspiration till utomhusaktiviteter
  • Materialet är gratis – redo att skriva ut

  * Tävlar ni i lag bör alla lagmedlemmar, till exempel hela familjen, vara med för att aktiviteten/uppdraget ska räknas

  Hämta naturutmaningen

  Materialet är gratis att hämta och enkelt att använda. Bara skriv ut och sätt igång:


  Mer kul att göra i och om naturen