Hoppa till innehåll

Vandringssten

  En vandringssten är enkel att ha med i fickan eller ryggsäcken. Om benen är trötta på att gå, spring istället! Ibland behöver barnen något annat att tänka på under vandringen än att just gå. När varje steg känns tufft är det dags att ta fram vandringsstenen. Flytta fokus från stegen till leken, samtidigt som ni fortsätter framåt mot ert mål.

  Vandringssten

  Kasta stenen en bit framåt på stigen, spring fram till den och kasta igen. Men se till att stenen inte kommer på någon, då blir det ju inte lika roligt längre. Är det flera barn och stenar i rörelse kan det därför vara bra att turas om att kasta. Se då till att alla går fram till den kastade stenen innan nästa barn får kasta sin sten.

  Gör en egen vandringssten

  Leta upp en sten* och måla i en snygg färg, men helst då i en färg som skiljer sig bra från marken. Vi använde hobbyfärg och lackade sedan. Det går också bra att måla med nagellack.

  *Strikt tolkat är det enligt lag inte tillåtet att plocka sten i naturen utan markägarens lov. Enligt naturvårdsverket bör enstaka mindre stenar vara okej (undantag kan finnas i skyddad natur). Vill du vara på säkra sidan, använd t.ex. dekorsten från egen trädgård.


  Mer kul att göra i och om naturen