Naturbingo

Upptäck naturen med naturbingo

Naturbingo är en kul aktivitet för att undersöka och upptäcka naturen. Att spana och leta väcker nyfikenhet. Det är därför ett bra sätt att lära sig mer om naturen. När man vandrar med barn kan det dessutom vara en rolig sak att göra på vägen och det är lätt att ha med i barnens packning.

Vi har satt ihop några varianter av naturbingo för att passa olika platser och årstider. Hittar ni inte precis det som finns på bilderna i bingobrickan kanske ni hittar något annat som kan ersätta, till exempel en blomma i samma färg. På bingobrickorna finns ibland växter eller djur som är lika, men inte samma. Det kan vara ticka och svamp, snäcka och snigel eller mossa och lava. Att ha med två saker som är lika kan väcka frågor och spännande samtal.

Här nedan kan du se och hämta våra olika typer av naturbingo. Redo att användas och dessutom gratis. Skriv ut och ta med på en promenad i naturen.

Skogsbingo

Leta efter kotte, sten, vatten och stubbe ute i skogen. Vi tittar också efter växter och djur som brukar synas i skogarna. Ett naturbingo med lite av det mesta med andra ord. Passar året om, men enklast vid barmark.

Fjällbingo

Ett bingo anpassat till de svenska fjällen. Här letar vi efter flera växter som trivs på fjället, så som björk, lavar och hönsbär. Kanske kan vi även hitta snö, vattenfall och något djur. Passar bäst när det är barmark.

Vårtecken-bingo

Har våren kommit än? När vårsolen börjar värma händer mycket i naturen. Det är därför en rolig tid att spana efter små djur, blommor och andra vårtecken. Och visst är picknick i vårsolen ett tydligt vårtecken?

Hösttecken-bingo

Vad händer i naturen på hösten? Gå på hösttecken-jakt och titta efter höstlöv, svamp, ekollon och andra tecken på att hösten har kommit. Vi letar även efter några djur som trivs när det är fuktigt (men inte för kallt).

Mer kul att göra i och om naturen

Inläggets betyg
[Totalt: 0 Snitt: 0]