Årets friluftspryl 2020

Under högtidliga former har vi nu utnämnt familjens bästa friluftspryl 2020. Hela familjen fick rösta genom att dela ut tre stjärnor var, så totalt 15 stycken. Varje person fick fördela sina tre stjärnor på en eller flera saker. Nominerade prylar var sådant vi köpt under året, som varit till hela familjen och så klart har med friluftsliv att göra. Kanske kan det vara inspiration på julklapp till en friluftsintresserad.

VINNARE: Årets bästa friluftspryl 2020

Vinnaren är…våra hängmattor! De har lite revolutionerat vårt uteliv. Vi har (bokstavligt talat) börjat hänga mer i naturen, stannar upp längre och bara är. För just det här enkla ändamålet behövs ingen dyr eller avancerad utrustning. Vi köpte Hawaii Hammock, double (för två personer) som även innehöll utrusning för enkel och snabb upphängning. Till nästa år kanske vi kompletterar med insektsnät, det skulle vara skönt.

Motivering: Det är perfekt att vila i hängmattan, titta på molnen, telefonen eller bara mysa – till exempel under tiden mamma plockar svamp. Det är även kul att leka och svänga runt (se video, hur ni kommer i mattan med stil).

Topplaceringar

Det var ett ganska jämnt resultat och hängmattorna följdes av två andra superbra prylar.

Koziol Club Djup tallrik (säljs oftast i 4-pack). Det är en sopptallrik i återvinningsbar, miljövänlig/giftfri plast.

Motivering: Tallrikarna är praktiska både att äta på och ha i packningen. De är platta men med tydliga kanter, stabila, enkla att hålla och materialet leder inte värme. Dessutom låg vikt samt lätta att stapla och packa. De är perfekta till midsommarmat (och annat som man vill kunna lägga upp separerat) och dessutom, som ett extra plus, är de riktigt fina!

Tallrikar

Gasbrännare, tillbehör till våra stormkök. Extra roligt är också HUI idag presenterade att just stormkök är årets julklapp 2020, det gillar vi!

Motivering: Det blir lättare att laga mat eftersom det med gas går snabbare att få upp värmen, och det är sedan enklare att reglera den. Sonen ser även en stor fördel i att de använder och har lärt sig gasbrännare i Scouterna.

Gasbrännare

Fler tips för att börja vandra

Inläggets betyg
[Totalt: 0 Snitt: 0]