Hoppa till innehåll

Pizza på stormkök

  Att laga pizza på stormkök är förvånansvärt enkelt. Den vanligaste varianten kanske är pizzabullar, men vår favorit är inbakade minipizzor. De går snabbt och smidigt att tillaga och dessutom tyckte vi att de blev godare än bullarna. Vi beskriver ändå båda varianterna nedan. Vi har använt färdigt pizza-kit men det går såklart att göra både deg och tomatsås själv.

  Pizza

  En smidig sak med både mini-pizzor och pizzabullar är att det går att äta dem med händerna. Förutom stormkök och stekspade kan det ändå vara bra att ha med någon typ av skärbräda/tallrik, kniv och en sked eller liknande till såsen.

  Recept pizza på stormkök

  För 4-5 portioner

  Pizza-kit med deg och tomatsås
  Riven ost
  Valfri topping

  Vi stekte pizzorna i nonstick panna med lite smör på medel till hög värme (gas).

  Variant 1: Mini-pizza

  Förberedelser (på plats eller hemma): Rulla/kavla ut degen. Skär eller stansa ut runda bottnar. Vi använde en burk med 12 cm i diameter, men det går även att göra lite större bottnar och använda till exempel en kittel från stormköket som stans. Om bottnarna förbereds hemma, lägg smörpapper mellan dem och packa i en burk.

  Lägg på tomatsås, ost och eventuell topping. Stek först pizzan hel en liten stund så att botten får en skorpa. Vik den sedan på mitten (om du vill ha inbakad). Stek pizzan tills osten har smält och degen är gräddad.

  Variant 2: Pizzabullar

  Förberedelser (på plats eller hemma): Rulla/kavla ut degen. Bred ett tunt lager tomatsås på hela pizzan. Lägg på ost och eventuell topping. Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i ungefär 2 cm breda bitar.

  Lägg bitarna med snittytan uppåt i stekpannan. Stek tills degen är gräddad och osten har smält. När bullarna fått stekyta på undersidan kan de vändas.