Hoppa till innehåll

S’mores-quesadillas

  S’mores-quesadillas är en amerikansk söt lägerelds-klassiker i mexikanskt format. Minst lika gott som vanliga S’mores, men inte lika mastigt. Dessutom kan den här varianten göras på stormkök, vilket är en fördel om det inte är möjligt att tända en eld. En riktigt bra kombination tycker vi, men först lite längre ner kan du även läsa mer om de två rätterna var för sig.

  Smores-quesadillas

  Förutom stormkök och stekspade kan det vara bra att ha med någon typ av skärbräda/tallrik och kniv för att kunna skära banan och dela bröd.

  Recept S’mores-quesadillas

  Små tortillabröd
  Choklad
  Mini-marshmallows
  Banan

  • Lägg bananskivor på ett tortilla bröd. Strö över marshmallows och chokladbitar. Lägg på ett till bröd som lock.
  • Stek på medelvärme i panna utan fett.
  • När marshmallows och choklad börjat smälta, vänd och stek på andra sidan så att båda bröden får en frasig yta.
  • Dela, ät och njut!

  Klassiska S’mores består av marshmallows, kex och choklad. Trä marshmallows på grillpinnar. Grilla försiktigt över elden tills de får en gyllenbrun yta. Lägg sedan en marshmallow, tillsammans med lite choklad, mellan två spröda kex. Ett tips är att ta lite grövre eller salta kex för att få en kontrast till det söta.

  Quesadillas är en mexikansk maträtt som är väldigt enkel att laga och variera. I grunden består det av två stekta tortillabröd med ost och annan valfri fyllning mellan (till exempel kyckling, spenat eller skinka). Den här rätten är perfekt som både mellanmål och lunch.