Hoppa till innehåll

Kokkaffe

  Det är en alldeles speciell känsla när doften av kokkaffe sprider sig i skogen. Vissa tycker att det är lite fusk att koka kaffe på stormkök och att kokkaffe ska göras i en kittel hängande över öppen eld. Ja, det spelar egentligen ingen roll vilken värmekälla du väljer för själva kaffekokandet gör du ändå på samma sätt.

  Kokkaffe

  Så gör du kokkaffe

  Börja med att fylla upp vatten och lägg i grovmalet kokkaffe, ungefär 1-1,5 dl kaffe till 1 liter vatten. Sätt pannan på värmen och rör försiktigt.

  När kaffet kokar, ta snabbt bort pannan från värmen och väntar sedan fem minuter så att sumpen sjunker till botten. Sedan är det bara att hälla upp (försiktigt så att sumpen inte kommer med) och njuta!

  Slipp sumpen, ta med en liten sil. Det ska även gå bra att sätta en liten grankvist i kaffepannans öppning.

  Vi använder kaffepanna och stormkök från Trangia.