Naturkul

Vill ni lära er något nytt om naturen eller bara ha något annat att tänka på än att gå när de benen börjar bli trötta? Här samlar vi tips på pyssel och annat kul att göra i och om naturen. Vi har även satt samman material som är gratis att ladda ner och använda.

Naturbingo

Bingo är ett roligt sätt att undersöka och upptäcka naturen under vandringen. Hittar ni inte precis det som finns på bilderna i bingobrickan kanske ni hittar något annat som kan ersätta, till exempel en blomma i samma färg eller ett liknande djur.

Här kan du gratis ladda ner olika typer av naturbingo.


Poängpromenad

Att gå på poängpromenad är roligt för både stora och små. Det fungerar på fest och kalas eller en alldeles vanlig dag. De mest kluriga varianter brukar vara de barnen gör själva. Vem vet vilken som är favoritgosedjuret just idag?

Här finns en poängpromenad om naturen. Materialet består av tio barn- och vuxenfrågor, utslagsfråga, facit och svarslappar. Allt redo att skriva ut och använda.


Naturutmaningen

Få lite extra motivation att komma ut i naturen. Utmana familj eller vänner med uppdrag och aktiviteter i naturen! Ni kan tävla individuellt och/eller i lag. Tävlar ni i lag bör alla lagmedlemmar, till exempel hela familjen, vara med för att aktiviteten/uppdraget ska räknas. Bestäm tillsammans start- och slutdatum, lämplig tävlingsperiod är 2-4 veckor. När tävlingen avslutats räknar ni ihop era poäng. Lycka till!


Vandringssten

När det är tröttsamt att gå kan man springa istället. Kasta vandringsstenen en bit framåt på stigen, spring fram till den och kasta igen. Se bara till så att stenen inte kommer på någon, då blir det ju inte lika roligt längre. Vi har turats om att kasta så att alla går fram till den kastade stenen innan nästa barn får kasta sin sten.

Gör era vandringsstenar: Leta upp en sten och måla i en snygg färg (men helst då i en färg som skiljer sig bra från marken). Vi använde hobbyfärg och lackade sedan. Det går också bra att måla med nagellack.