Naturkul

Naturkul är aktiviteter, pyssel och annat roligt att göra i och om naturen. Vill du lära dig något nytt om naturen eller bara ha något annat att tänka på än att gå när benen börjar bli trötta? Här finns tips på roliga aktiviteter, för både stora och små. Dessutom har vi satt samman material som är gratis att ladda ner och använda.

Vandring och friluftsliv ska vara lustfyllt. Koppla av, samla energi och ha kul. Släpp alla måsten. Naturen är en perfekt plats för återhämtning, men även en underbar plats för att göra roliga saker tillsammans. En plats där både vuxna och barn kan utmanas och utvecklas. Kombinera vandring och friluftsliv med lek, utmaningar och pyssel. Naturkul handlar för oss om att göra roliga saker i naturen men även lära oss mer om den.

Ett spännande sätt att undersöka och upptäcka naturen är naturbingo. Det är en rolig aktivitet för små äventyr, men också perfekt att ta fram under vandring med barn. Ibland behöver man helt enkelt något annat att fokusera på än “hur långt är det kvar”. Aktiviteter som passar både vuxna och barn är till exempel poängpromenad och naturutmaningen. Det är dessutom två trevliga sätt att umgås och göra något tillsammans, nära eller på distans. Är du nyfiken på lite större äventyr, titta under Semester i Sverige. Där finns inspiration och kopplat till det har vi tagit fram krysslistor, eller krysskartor.

Naturkul

Läs mer om: Naturkul