Hoppa till innehåll

Resmål och äventyr

Hitta resmål och äventyr i Sverige. Det finns så otroligt många fina platser för vandring och promenader, ofta precis utanför huset. Ändå verkar många tycka att det är svårt att både komma ut och att hitta nya platser att upptäcka. Det tyckte vi också i början. Här samlar vi därför tips som vi hoppas kan både inspirera och motivera dig att hitta nya vägar och platser för roliga äventyr.

Resor och Äventyr - Sverige

Upptäck spännande resmål och härlig natur i Sverige. Det finns otroligt mycket att se och göra, oavsett om du vill ut och vandra eller besöka en sevärdhet. Få tips och inspiration för resor och utflykter i vårt avlånga land.

Resor och Äventyr - Göteborg

Här håller vi oss runt vår hemstad Göteborg och tipsar om utflyktsmål, vandringar och även andra spännande äventyr i naturen. Med närhet till både skogar, sjöar, hav och kust finns det stor variation och något för alla att upptäcka.

Nationalparker

I Sverige finns 30 nationalparker. Vi besöker dem gärna för att vandra eller bara ta en paus i naturen en stund. Här kan du läsa korta berättelser från våra besök, som små vykort skickade från dessa vackra platser.

Världsarv

På Unescos världsarvslista finns unika kultur- eller naturminnen som anses viktigt att bevara och skydda för hela mänskligheten. Att besöka världsarv innebär inte alltid vandring, men det är helt klart världsunika resmål och äventyr.